TrendsVerwachting Oekraïne

Posted: 20th March 2016 by admin in Lieke Lamb, Richard Lamb, Trends

Bekijk hier alle video’s full screen in TV-modus  –  Contact met Lieke & Richard Lamb via: 06 223 833 26

Ter gelegenheid van het referendum over de associatie-overeenkomst tussen Oekraïne en de EU op 6 april 2016 brachten Lieke en Richard Lamb een bezoek aan het land. Hun centrale vraag: Wat zijn de voordelen en nadelen voor Nederland (en in de hele EU) van verregaande politieke & economische samenwerking met Oekraïne? Zij bezochten bedrijven en spraken onder andere met overheidsvertegenwoordigers. Volg Lieke en Richard Lamb in Oekraïne via de video’s op deze pagina van TrendsVerwachting.nl en via hun social media accounts: Twitter.com/LiekeLamb & Twitter.com/RichardLamb.

Dossier Oekraïne 1/6 – TrendWatcher.TV in Oekraïne (video)
In dit deel (1/6) bespreken Lieke en Richard de recente geschiedenis van Oekraïne en de huidige stand van zaken. Ook vertellen zij over de aanleiding voor hun bezoek aan Kiev; Brovary en Odessa. Zij bezochten bedrijven en spraken met overheidsvertegenwoordigers. Ook komt aan de orde hoe zij vooraf sluitende afspraken maakten om overal te mogen filmen, zonder enige vorm van inhoudelijk sturing of censuur.

Han ten Broeke (video)
Trendstrateeg Lieke Lamb sprak maandag 21 maart 2016 in Kiev op het Maidanplein met Han ten Broeke.

Pizza Veterano (video)
TrendStrateeg Richard Lamb spreekt met oorlogsveteraan en eigenaar van ‘Pizza Veterano‘ Leonid Ostaltsev. De medewerkers zijn vrijwel allemaal veteranen die na de oorlog in Oost-Oekraine hun leven in de burgermaatschappij weer willen oppakken. Zelf organiseerden zij ook twee psychologen ter ondersteuning.

Debat door Thierry Baudet en Han ten Broeke (video)
Thierry Baudet en Han Ten Broeke debatteerden onder toeziend oog van burgervader Jan Hoekema op maandag 28 maart 2016 in Wassenaar over het associatieverdrag tussen de EU en Oekraine. TrendStrateeg Richard Lamb sprak met hen voor TrendWatcherTV.

Dossier Oekraïne 2/6 – TrendWatcher.TV in Oekrane (video)
In dit deel (2/6) bezoeken Lieke en Richard Lamb in Kiev StartUps als ModnaKasta; BookBox; MacPaw; Grammarly; Eco is me en ondernemersopleiding Startup Ukraine.

ModnaKasta (video)
Bij eCommerce StartUp ‘ModnaKasta’ in Kiev spraken Lieke en Richard Lamb met Natalia Logvin en de CTO.

Book Box (video)
TrendStrateeg Richard Lamb spreekt met Andriy Orlyk, oprichter van ‘Book Box’, een startup in Kiev, Oekraine.

MacPaw (video)
Oprichter en CEO van ‘MacPaw’ (Oleksandr Kosovan) vertelt in Kiev aan Richard Lamb over zijn StartUp.

Grammarly (video)
Grammarly maakt software voor grammatica- en spellingcontrole. Richard Lamb sprak in Kiev met de oprichters van deze succesvolle StartUp. Visit Grammarly here.

Eco is me (video)
TrendStrateeg Richard Lamb spreekt met Oleksandr Diatlov van ‘Eco Is Me’, een startup in Kiev, Oekraine. Dit bedrijf doet ook mee met een challenge van energiebedrijf Nuon.

Dossier Oekraine 3/6 – TrendWatcher.TV in Oekraine (video)
In dit deel (3/6) bespreken Lieke en Richard Lamb hun bezoek aan Zeelandia in Brovary en de American Chamber of Commerce in Kiev.

Zeelandia Ukraine (video)
Lieke Lamb sprak in Brovary met de directeur van Zeelandia Oekraine, Andriy Vasylenko.

American Chamber of Commerce (video)
De Britse Andy Hunter is president van the American Chamber of Commerce in Oekraine. Richard Lamb sprak met hem.

Dossier Oekraine 4/6– TrendWatcher.TV in Oekraine (video)
In dit deel (4/6) spreken Lieke en Richard Lamb overheidsvertegenwoordigers. Lieke had een ontmoeting met parlementslid Svitlana Zalishchuk. Richard sprak met het ‘Maidan Meisje‘, Yulia Marushevska. Zij houdt zich inmiddels als Head of Odesa Customs Service bezig met de bestrijding van corruptie in de haven van Odessa.

Svitlana Zalishchuk (video)
Lieke Lamb sprak met parlementslid Svitlana Zalishchuk.

Yulia Marushevska (video)
Richard sprak met het ‘Maidan Meisje‘, Yulia Marushevska. Zij houdt zich inmiddels als Head of Odesa Customs Service bezig met de bestrijding van corruptie in de haven van Odessa.

Dossier Oekraïne 5/6 … 6/6 – Trendwatcher.TV in Oekraïne
De duiding in de delen 5/6 tot en met 6/6 worden komende dagen gepubliceerd.

Comments are closed.