Richard Lamb (Futurist.us) interviewing winner of the International ‘Get In The Ring’-Finals 2014: Gibran Amsi(eFishery.com) Champion / Member of the Jury Lauren Maillian Bias (Gen Y Venture Capital) for Trendwatcher.TV.

Indonesische start-up eFishery wint Olympische Spelen voor start-ups
De Indonesische start-up eFishery heeft afgelopen vrijdagavond in Rotterdam de finale van de Olympische Spelen voor start-ups Get in the Ring gewonnen. eFishery wist zowel de jury van top-investeerders als het ruim 1000 man tellende publiek in de van Nelle Fabriek te overtuigen van hun plan om de wereld te veroveren met een slim visvoedingssysteem waarmee het leven van vishouders wereldwijd makkelijker gemaakt wordt.

Na voorrondes in 64 landen en diverse regionale competities vond afgelopen vrijdag de internationale finale van Get in the Ring in de van Nelle Fabriek in Rotterdam plaats. eFishery versloeg tijdens deze pitchcompetitie met een voedingssysteem waarmee efficiënte voeding de visvangst op afstand verhoogd onder andere de Nederlandse start-up Snappcar. Oprichter Gibran Chuzaefah Amsi El Farizy (25) was na het winnen van Get in the Ring totaal overrompeld en gaf aan dit hem enorm zal helpen om van eFishery een succes te maken. Naast de eer gaat de winnaar van Get in the Ring naar huis met een prijzenpakket ter waarde van €25.000,- en krijgt hij de mogelijkheid om diverse top-investeerders te bezoeken om zijn bedrijf te laten groeien.

De internationale pitchcompetitie van Nederlandse bodem trok dit jaar bij de finale meer dan 1000 bezoekers en werd wereldwijd via de livestream door duizenden mensen online bekeken. In de volgepakte zaal streden de 10 finalisten, geselecteerd uit meer dan 2000 start-ups, voor de winst. De finalisten op het podium stonden kwamen o.a. uit de Verenigde Staten, Egypte en Zuid-Afrika. Na een selectie van de top vijf door de jury stemde het publiek massaal voor de Indonesische start-up. Hendik Halbe, oprichter van Get in the Ring, was enorm trots na afloop: “We zijn dit jaar verdubbeld qua aantal deelnemende landen en hebben meer start-ups in contact gebracht met investeerders en launching customers. Zo gaat het bedrijf APM Terminals bijvoorbeeld samenwerken met de winnaar van Get in the Ring Turkije Drive Martin.”

Over Get in the Ring, de Olympische Spelen voor start-ups
Het lanceren van een nieuw bedrijf draait niet langer om friends, family and fools. Een vierde F is minstens net zo belangrijk: die van de fans. Zij kunnen investeren met hun netwerk, kennis en kapitaal. Get in the Ring is de Olympische Spelen voor start-ups; een wereldwijde competitie waarin start-ups het in ‘pitch battles’ tegen elkaar opnemen. Net als popsterren hebben zij support van hun fans nodig om te blijven groeien en succesvol te zijn. Get in the Ring geeft start-ups het podium om die fans en investeerders te bereiken. Voor meer informatie: www.gitr.co.

Finalisten

Jury

  • Adriaan Ligtenberg (Founder Pacific Technology Partners, serial entrepreneur & mobile technology investor)
  • Howard Lindzon (Co-founder stocktwits, Angel investor, Managing partner of Social leverage)
  • Zsolt Lavotha (Ex. Chair ZEL Business Advisory Group, President of MVCA, Monaco Private Equity and Venture Capital Association)
  • Lauren Maillian Bias (Founder Gen Y Venture Capital, Author of Path Redifined, 2013 African-American shot caller)

Get in the Ring Final 2014

Comments are closed.