Nationale BrainstormDag 2012

Posted: 11th June 2012 by admin in Richard Lamb

Nationale BrainstormDag: Nederland in 2050
22 juni in Utrecht en landelijk via het internet

Hoe ziet Nederland eruit in 2050? Rijden we nog in auto’s of vliegen we met één-persoons-helikopters naar onze bestemming? Zal het internet nog bestaan en wat doen we daar dan precies mee? Gebruiken we onze mobiele telefoon om te betalen? Gaan onze kinderen nog naar school of studeren zij online? Zorgt de vergrijzing voor een conservatief stemgedrag en worden verworven vrijheden ingeperkt?

Iedereen denkt mee!
Tijdens de ‘Nationale BrainstormDag 2012’ – op vrijdag 22 juni – kan iedereen via het internet bijdragen aan het schetsen van een levendig toekomstbeeld. Hoe ziet ons land eruit in 2050 en nog belangrijker: hoe kunnen we daarop anticiperen door nu al mooie maatschappelijke en commerciële initiatieven te ontplooien?

BrainstormDag.com
Het wordt een Nationale Brainstorm via sociale media als Twitter; LinkedIn; Facebook en Hyves. Men kan zich ook gratis aanmelden voor deelname aan de brainstorm-community op Plein2050.nl. De Nationale BrainstormDag wordt geregisseerd vanaf BrainstormDag.com. Daar zal ook een live videostream uitgezonden worden.

Nederland in 2050
Tijdens de online brainstorm zullen op 22 juni in Utrecht 100 ondernemend denkende Nederlanders bijeenkomen bij Seats2Meet. Ook zij schetsen samen een levendige toekomstbeeld van ‘Nederland in 2050’. Uiteraard haken zij ook in op de online brainstorm.

Plein 2050
De ‘Nationale BrainstormDag’ wordt georganiseerd door stichting ‘Plein 2050’, een collectief dat maatschappelijke vraagstukken verbindt met innovatief ondernemerschap. Plein2050 wil de maatschappelijke discussie aanwakkeren, het gezonde verstand aanspreken, de zelfwerkzaamheid stimuleren en samen resultaat boeken.

“Maatschappelijke vernieuwing begint niet in Den Haag maar in de eigen regio”
Een van de initiatiefnemers is futuroloog & trendwatcher Richard Lamb: “De Nationale BrainstormDag is een burgerinitiatief pur sang. We gaan er vanuit dat hervormingen niet op het Binnenhof worden bedacht maar juist overal in het land. Daar zal ook de economische groei en bijvoorbeeld de veranderingen in het onderwijs en de zorg vandaan komen. Het is prachtig om te zien hoe ook duurzame decentrale energievoorziening juist door burgers en bedrijven zelf lokaal georganiseerd wordt. Steeds meer mensen begrijpen dat we in tijden van recessie het beste zelf initiatieven kunnen ontplooien en dat de politiek – lokaal, provinciaal en landelijk – dan vanzelf zal volgen. Maatschappelijke vernieuwing begint niet in Den Haag maar in de eigen regio”

Zorg & Gezondheid – Energie & Milieu – Onderwijs & Wetenschap
Voor de ‘Nationale BrainstormDag’ zijn drie hoofdthema’s gekozen: ‘Zorg & Gezondheid’; ‘Energie & Milieu’ en ‘Onderwijs & Wetenschap’. Uiteraard hangen vrijwel alle sectoren met elkaar samen maar hiermee wordt de kans vergroot op een resultaatgerichte brainstorm. Op 22 juni zal van 11:00u tot 16:00 uur gebrainstormd worden. Blijf op de hoogte via BrainstormDag.com.