Richard Lamb: “Stemmen op standpunten, niet op partijen”

Richard Lamb (Bureau TrendWatcher.com) duidt de doorgerekende partijprogramma’s en schetst een toekomstbeeld. Het gesprek werd uitgezonden bij TijdVoorTrends in TijdVoorMAX Radio op NPO Radio 5 met Elles de Bruin en Henkjan Smits. Het gesprek is terug te luisteren op TrendWatcher.TV.

Richard Lamb: “Laat iedereen die aan de Tweede Kamerverkiezingen mee wil doen een assessment maken. Dan krijgen kiezers een objectief beeld van hun kennis en vaardigheden.”

Als sjoemelende autohandelaren beloven politici ‘de wereld’ aan de kiezer om zo extra stemmen op te halen. Bewindspersonen verlagen zich tot potsierlijke, inhoudsloze interviews in tijdschriften. Het heeft niets meer te maken met bestuurlijke kundigheid.

Partijen buitelen over elkaar heen met het ‘weggeven’ van geld aan de burger. Erg onverstandig. Er wordt te weinig bezuinigd. Juist nu de zon begint te schijnen zouden we het dak moeten repareren. Dat is in verkiezingstijd wat lastig stemmen werven maar zou wel beter zijn voor Nederland als geheel.

Er worden vrijwel geen suggesties gedaan door de politieke partijen hoe het geld, dat men wel alvast lustig verdeelt, verdiend zou moeten worden via bijvoorbeeld export; grootschalige binnenlandse infrastructuurprojecten etc. etc.

Richard Lamb: “Politieke partijen kiezen steeds meer hun eigen spreekbuis. Journalisten houden graag de mediacratie in stand en geven de voorkeur aan de aloude debatvorm.”

Partijen omzeilen steeds meer de traditionele media. Zo hebben 50Plus en GeenPeil (vanaf 24 februari RadioBART) hun eigen radiostations in de lucht gebracht; maken vele partijen gebruik van YouTube worden Social Media Netwerken als Linkedin; Twitter; Facebook; Instagram; Snapchat etc ingezet als krachtig instrument om rechtstreeks de kiezer te bereiken.

Richard Lamb: “De toekomst is aan een meervoudig referendum in plaats van verkiezingen: stemmen op standpunten per onderwerp.”

Trendwatchers Lieke en Richard Lamb
Trendwatchers Lieke en Richard Lamb zijn solo of samen beschikbaar als energieke dagvoorzitter of met een inspirerende Trendpresentatie; Keynote Speech; BigBrainstorm-sessie; Boardroom Consultancy; als Dinner Speaker en Columnist. Lees hier verder over de unieke concepten.
Contact? Bel Lieke of Richard Lamb via 070 511 44 of stuur een email.

Comments are closed.