Xqisit Headset

Posted: 27th April 2013 by admin in Gadgets, Richard Lamb

Xqisit 01Als trendwatcher kom je af en toe producten tegen die de hooggespannen verwachtingen meer dan waar maken. De hoofdtelefoons van Xqisit vallen zeker in die categorie. Omdat Lieke en ik daar al zo’n vermoeden van hadden, hebben we een exemplaar opgevraagd en uitvoerig getest.

Xqisit 03Om de hoofdtelefoon zo goed mogelijk in een Real Life Situation te testen vroeg ik onder andere mijn vier kids (7..13 jaar) om de hoofdtelefoon intensief te gebruiken. Dat hoefde ik geen twee keer te zeggen. Het glanzende design van de hoofdtelefoon – wij kozen de witte versie van het type LZ380 – spreekt de jonge generatie zo zeer aan dat ik af en toe moet bedelen om hem zelf nog even te mogen gebruiken. De headset gaat standaard mee naar school, sportclubs en bij het uitlaten van onze viervoeter. Het bijbehorende koffertje, waar de hoofdtelefoon opgeklapt in past, gaat meestal mee. Het is trouwens opvallend om te zien hoe voorzichtig zij er mee omgaan. Dochter Rozemarijn schreef er spontaan een recensie over op Mama.nl.

Xqisit 02

De Xqisit hoofdtelefoon heeft een hoog gadget-gehalte. Via Bluetooth kan de Xqisit headset snel draadloos worden aangesloten op bijvoorbeeld een Smartphones van Samsung, Nokia en Apple en een beetje moderne radio of televisie. Het gebruiksgemak wordt verder verhoogd door de intuïtieve bediening. Aan de buitenkant van de rechter oorschelp zit een onzichtbare Touch Volume Control. Door verticaal over de oorschelp te wrijven kan het volume geregeld worden. Wie niet naar de radio luistert maar de voorkeur geeft naar losse muziek te luisteren kan naar de volgende en de vorige track springen door links en rechts van de Touch Volume Control te tikken.

xqisit headsetWie overigens de headset niet draadloos wil gebruiken kan er voor kiezen om het luxe bijgeleverde minijack-kabeltje te gebruiken. De headset is voorzien van een accu. Deze kan worden opgeladen door een USB-kabeltje aan te sluiten op bijvoorbeeld een laptop of adapter. Na 2 uur opladen ka nde headset zo’n 10 uur gebruikt worden.

De Xqisit hoofdtelefoon is een high end headset geschikt voor intensief dagelijks gebruik. We gaan er nog één aanschaffen. Dan kan oma vanuit de luie stoel in kamerbreed stereo van haar favoriete componisten genieten.

Zie ook www.xqisit.com en www.strax.com. De Xqisit headsets zijn te koop in de betere elektronica winkels en online onder andere bij Bol.com.

Comments are closed.