Goos Eilander:
Mijn Verwachting voor 2017 / 2018…

Posted: 10th January 2017 by admin in Trends

trendsverwachting-2017-voorzijdeDenk mee over 2017 & 2018
De TrendsVerwachting 2017 van Lieke en Richard Lamb is voor iedereen gratis beschikbaar als PDF op Trends2017.nl. Burgers; bedrijven en bestuurders worden uitgenodigd hun eigen verwachting voor 2017 toe te voegen. Ga er dus zeker even kijken en stuur jouw verwachting voor 2017 / 2018 in (een alinea is voldoende)…

Goos Eilander: Mijn Verwachting voor 2017 / 2018…

HET JAAR VAN DE CONSUMENT: 2017
Kijk! U leest het goed, het jaar van de consument. Niet dus het jaar van de aap, ezel of schildpad, maar van de consument. De Autonome Consument wel te verstaan. Je eigen plan trekken zoals het je uitkomt. (zie ook de blog op brandfuel.nl).

De burger die zich niet meer laat besturen, de mens die zijn eigen plan trekt, de consument die precies dat koopt dat in zijn persoonlijke patroon past. Daartoe geheel gefaciliteerd door de ontwikkeling van de digitalisering. De technologie die zich meer en meer aanpast aan de mens, en niet andersom. Zelfdenkend is het kernwoord voor 2017, en we worden daarbij en masse geholpen door nieuwe diensten die dat voor ons mogelijk maken.

Natuurlijk is de mens ook van tijd tot tijd een kuddedier: we lopen in 2017 ongetwijfeld weer achter menen, politici bijvoorbeeld, aan die ons laten geloven dat we hen niet kunnen missen. En toch kunnen we in 2017 zien dat de achterban van politieke partijen verder versplintert. Dat komt door die toegenomen autonomie: er is anno nu geen enkele partij waarvan het programma in zijn geheel bij je past. Zelfs het kleinste partijprogram, de halve a4 van de PVV wordt al door mensen in 6 a 7 richtingen geinterpreteerd. Als klassiek rechts en klassiek links nog zouden bestaan, is er niemand die deze paar woordjes partijprogram kan klasseren op deze versleten dimensie. Zo zit het namelijk: de ene mens volgt Wilders vanwege minderminder, de ander vanwege het idee dat deze man opkomt voor de kleine man, een derde omdat hij/zij nostalgische hang heeft naar de gulden. Wie het weet mag het zeggen. En we zullen het allemaal ondervinden. Onze eigen Trump.

Geen enkele aanhang zal in 2017 een lang leven beschoren zijn: de digitale waarheid kent immers vele dimensies. En het is voor de autonome mens niet meer gedaan om consequent te blijven. Er is ook in 2017 gelukkig geen wet die voorschrijft dat je consequent moet zijn. Je mag best shiften. En dat doen we, dag in dag uit. Even bijblijven voor het beste resultaat dus.

Goos Eilander, nu aangesloten bij SAMR/Marketresponse

Comments are closed.