Smoestuin

Posted: 22nd June 2014 by admin in Trends

We schrijven juni 2014…Jetta Klijnsma, PvdA staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kabinet-Rutte II, advisieert de burgers in een interview met het Algemeen Dagblad om ook naar andere vormen van oudedagsvoorziening te kijken …

“Ik ken mensen met een moestuin,
dat levert veel groente en fruit op”

Smoestuinmoestuinsyndroomgroentennivellerenoogstenhetnieuwesparen De reacties op de social media zijn overweldigend en men buitelt over elkaar heen om zo grappig mogelijk uit de hoek te komen,

Einde van pensioenstelsel nabij…
Het advies van Jette Kleinsma lijkt goed bedoeld en wellicht wat knullig gecommuniceerd. Maar wat is er echt aan de hand…de geesten worden nu rijp gemaakt: het einde van het pensioenstelsel is nabij!

De huidige pensionado’s hoeven zich nog geen grote zorgen te maken maar de generatie die momenteel het pensioen bijeen brengt voor de ouderen van nu zal zelf naast de pot grijpen. Met de verzorgingsstaat heeft de overheid een piramidespel opgebouwd dat alleen werkt bij een sterk groeiende economie. En daarom zal het de komende decennia mis gaan: we zijn van een GroeiEconomie via een TransitieEconomie (2008-2020+) onderweg naar een BalansEconomie.

De nieuwe pensioenopbouw voor ZZP-ers, die vanaf januari 2015 door Pensioenuitvoerder APG aangeboden gaat worden, is toekomstbestendig: het pensioen de en risicodeling zal per generatie ingericht worden. Dat is al meer solide dan de gangbare pensioenfonden waarbij de werkende generatie het pensioen van huidige pensionado’s bijeen moet brengen.

Ik wens u veel wijsheid toe met uw pensioenopbouw…

Richard Lamb
TrendWatcher.com

Comments are closed.