Voordeeleconomie
Delen is het nieuwe kopen

Posted: 1st October 2015 by admin in Trends

door Lieke Lamb en Richard Lamb, hét trendwatchersduo van Nederland
Lieke en Richard Lamb - Fotografie Serge Ligtenberg

Wat leven we toch in een heerlijk tijd! Via het internet is alles onder handbereik. Thuis, op het werk èn onderweg op onze smartphone. Dankzij de economische crisis kwam daar ook nog eens de ‘deeleconomie’ bij. In 2014 doopten wij die als trendwatchers om tot de ‘voordeeleconomie’. Want zo is het toch? Delen is het nieuwe kopen en brengt voordelen! Voor ons als klant maar ook voor de aanbieders. Fantastisch dat Telfort nu ook inhaakt op de voordeeleconomie

Lieke: “Denk alleen maar eens aan AirBnB. Zelf hebben wij deze zomer onze hele vakantie in Italië gepland met huizen van particulieren. Voordelig en ze staan vaak op veel mooiere locaties dan hotels. Bovendien is ’t geweldig om op die manier met de lokale bevolking in contact te komen.”

Richard: “Wij hebben er een sport van gemaakt om in ons ons dagelijks leven zo veel mogelijk gebruik te maken van de voordeeleconomie. Check de video’s die TV-presentator en programmamaker Frank Evenblij maakte over Thuisafgehaald; SnappCar en Croqqer en je begrijpt gelijk waarom. Het is zó handig.”

Lieke: “Heb je trouwens ReWear.co al gezien. Na een jaar voorbereiding gingen zij in september live met hun website waarop mensen hun designer kleding kunnen delen met anderen. ‘Wear & Share’ is hun slogan. Ik ga ’t zeker eens gebruiken als ik naar een feestje ga.”

Richard: “Mensen die geen ervaring hebben met de voordeeleconomie zijn soms een beetje huiverig omdat het iets nieuws is. Da’s niet nodig. Begin eens met een simpele deelwebsite. Schrijfster Martine de Jong deed dat ook. Check de fotoblogs die zij maakte van een stadswandeling via Honck en haar bezoek aan mensen die via Peerby spullen van elkaar lenen.

De voordeeleconomie is een blijvertje omdat de klant én aanbieder er beiden beter van worden. Delen is goedkoper en makkelijker dan iets in een winkel kopen. Daarom zal de voordeeleconomie in 2016 een vlucht nemen. Het is één van de trends in onze TrendsVerwachting 2016, gratis te lezen en luisteren op Trend2016.nl. De economie groeit en de voordeeleconomie wordt daarbij steeds belangrijker. We gaan van bezit naar ‘toegang tot’ via delen; lenen en ruilen. Zo zie je maar: een rijk leven hoeft niet duur hoeft te zijn ;)

Comments are closed.